OVER DE WONING

 

Tussen Vieillevie en Montsalvy wordt het huis benaderd vanuit een kleine landweg. Eenmaal aangekomen op het terrein wordt u geconfronteerd met de aanblik van een zeer individueel huis in Auvergnat-stijl, omgeven door tuinen en bossen met een verreikend uitzicht op het omringende landschap en de Lotvallei. Het huis, met accommodatie over drie verdiepingen, is centraal gelegen op het perceel, dat in totaal ongeveer 1.670 vierkante meter beslaat.

 

  • Aantrekkelijk vrijstaand huis met vier slaapkamers

  • Traditioneel lauze stenen dak

  • Kenmerken van de periode

  • Dubbele beglazing (DPE 181 Kwh, GES 5Kg)

  • Efficiënt elektrisch verwarmingssysteem in zones

  • Totale woonoppervlakte 185 vierkante meter (1.990 vierkante meter)

  • Heerlijke afgelegen ligging op het platteland

  • Septische tankafval- en afvoersysteem.

  • Taxe Fonciere (onroerende voorheffing) bedraagt 470 EUR per jaar.

GRONDVLOER

 

De begane grond van het huis biedt een grote keuken, een bijkeuken en een douche-garderobe. De schuur biedt een zomerse woonkamer die momenteel wordt gebruikt als werkplaats en opslagruimte. De begane grond is betegeld met terracotta tegels.

Keuken - 5,4 m x 3,7 m - een goed uitgeruste keuken met een scala aan onderkasten en werkbladen. De inbouwapparatuur is inbegrepen. Dubbele deuren naar de tuin bieden uitzicht op het platteland daarbuiten.

 

Bijkeuken - 2,9 m x 3,0 m - met een wastafel en ruimte en sanitair voor een wasmachine en vaatwasser.

 

Garderobe - 2,9 m x 0,8 m - met toilet, wastafel en wastafel.

 

Opslagruimte - 5,0 m x 4,0 m - een grote en nuttige ruimte die via dubbele deuren vanuit de garage wordt betreden.

EERSTE & TWEEDE VERDIEPING

Een trap vanuit de keuken leidt naar de eerste verdieping waar zich een grote woon/eetkamer bevindt, twee slaapkamers en een badkamer. Een trap leidt naar de tweede verdieping waar nog twee slaapkamers en een badkamer zijn. Houten vloeren en zichtbare balken op deze niveaus geven een zeer gezellig, landelijk gevoel aan de accommodatie.

Woonkamer - 9,0 m x 4,3 m - een grote, lichte en luchtige kamer met prachtig uitzicht op het platteland. Een traditionele cantou herbergt een grote en efficiënte houtbrander. Buiten het hoofdgedeelte bevindt zich de oude bijkeuken (2,6 m x 2,1 m). Een deur aan de achterzijde van deze kamer leidt naar buiten waar zich een houtwinkel en een beboste tuin bevinden.

De tweede verdieping van het huis is te bereiken via een trap vanuit de woonkamer en biedt de hoofdslaapkamer en de eigen badkamer.

 

Slaapkamer 1 - 4,9 m x 4,5 m - een mooie tweepersoonskamer.

 

Badkamer 1 - 2,65 m x 1,8 m - de en suite van slaapkamer 1 met toilet, wastafel en bad. 

 

Een deur biedt toegang vanuit de woonkamer tot de Veranda en de Schuur - 5,3 m x 1,4 m - een grote, lichte en zonnige ruimte met dubbele glasschuifdeuren over de volle breedte.

Slaapkamer 2 - 5,0 m x 4,0 m - een lichte en luchtige tweepersoonskamer met uitzicht over het dal.

Slaapkamer 3 - 3,7 m x 2,9 m -een lichte en luchtige tweepersoonskamer met uitzicht over het achterste bos.

Slaapkamer 4 - 2,8 m x 2,5 m - een lichte en luchtige eenpersoonskamer met uitzicht over het dal.

Berging - 2,1 m x 2,5 m - een deur vanuit slaapkamer 4 leidt naar een grote inloopberging.

Badkamer 2 - 1,7 m x 2,2 m - met toilet, wastafel en bad met douche.

Begin van de pagina

TUIN EN BUITEN

 

Dubbele openslaande deuren vanuit de keuken geven toegang tot een kleine tuin direct voor het huis. Deze tuin heeft een gazon, een groot houten terras en goed gevulde bloemperken. Grenzend aan de keuken is dit een heerlijke plek om in de zomer te wonen. Een stenen trap leidt vanaf de zijkant van het huis naar een klein, eigen stenen terras en een werkplaats.

Aan de achterzijde en het huis is een glooiend bosgebied van eiken-, beuken- en kastanjebomen met een terras met gras begroeid.

 

Een ander vergelijkbaar gebied is ook aan de zijkant van het huis.

 

De opslag voor houtblokken bevindt zich ook aan de achterzijde van het huis, samen met een betonnen staander voor extra parkeergelegenheid.

 

Aan de overkant van de weg van het huis bevindt zich het grootste tuingedeelte. Een groot deel van dit gebied is aangelegd in gazon met volwassen struiken, walnoot- en

pecannotenbomen en een productieve moestuin. De totale grond die bij het huis hoort is 1.670 vierkante meter.

Tussen het huis en de schuur is er een grote open garage (5m x 5m). Deze biedt parkeergelegenheid voor een auto plus veel ruimte voor opslag en werk. Hier bevindt zich een buitenwaterkraan.

 

Bovenkant van de pagina